Gezond op weg met Leefstijl cursus voor beroepschauffeurs

Mensen die voor het werk onderweg zijn binnen de EU moeten hun vakbekwaamheid kunnen tonen met een Code 95 vermelding op het rijbewijs. Elke vijf jaar is er bovendien een aantal uren nascholing vereist. Vanuit het oogpunt van gezondheid en verkeersveiligheid kunnen zelfstandige chauffeurs en transportbedrijven hiervoor binnenkort een Leefstijl cursus volgen bij Hart van Stiens.

Hilda Herder (Links), Rianne Herder en Hendrik Brouwer.

Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk om het maximale uit de dag te halen. Ook in de beroepspraktijk is er steeds meer aandacht voor. Fitte werknemers kunnen hun job niet alleen beter doen, ze werken ook veiliger. Vanuit de overheid zijn er daarom voor bepaalde beroepsgroepen bindende richtlijnen opgesteld. Voor chauffeurs met rijbewijs C of D is er de Code 95 die onder meer inzet op het welzijn. Om ervoor te zorgen dat beroepschauffeurs zich vakbekwaam mogen blijven noemen, dient er per 5 jaar zo’n 35 uur aan nascholing gevolgd te worden. “Omdat de transportsector in deze regio goed vertegenwoordigd is, willen we vanuit Hart van Stiens hier nu ook iets voor bieden met een nieuwe cursus”, zo vertelt Hilda Herder.

De verschillende bedrijven in dit centrum vinden zich allemaal in een actieve, gezonde en vooral gebalanceerde leefstijl. Zo zijn hier een sportstudio, fysiotherapeute en afslankstudio gevestigd. En per oktober komt daar nog een voedingsdeskundige bij. Drie van die ondernemers hebben de krachten nu gebundeld om dit nieuwe Leefstijl programma gericht op beroepschauffeurs aan te bieden. Dit zijn Rianne Herder (Studio Fysiek), Hilda Herder (gewichtsconsulente Cure4Life) en Hendrik Brouwer (Voedingsgedrag). Hendrik heeft bovendien ervaring als docent, hij zal het programma opzetten met een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk.

“Via deze gerichte cursus willen we deelnemers bewuster van hun leefstijl maken en vooral de enorme voordelen van een gezond leven laten zien”, zo stelt Hendrik. Kandidaten starten met een gezondheidsmeting om een indicatie te krijgen van de eigen gezondheid. Op basis daarvan ontvangen ze persoonlijke adviezen over bewegen en gezond eten. De drie vullen elkaar wat dat betreft perfect aan qua kennis en ervaring. “Ik weet zeker dat we het dagelijkse leven van onze kandidaten op een positieve manier kunnen veranderen. Iedereen leert bij ons wel iets dat ook nog eens prima toe te passen is in hun dagelijkse leven. Voor de lange termijn ga je daarmee privé en in je werk écht het verschil maken”, zo zegt sportinstructeur Rianne.

Deze cursus kan gevolgd worden bij Hart van Stiens aan de Pyter Jurjenstrjitte 10. Ben jij  eigen rijder of eigenaar van een transportbedrijf en wil je meer informatie over de inhoud van dit programma? Kijk op www.studiofysiek.nl, bellen met Hilda Herder (06-22552407) of Hendrik Brouwer (06-51514185) kan ook